De zoektocht van Hein

Zoektocht HeinVindtocht naar de grote liefde en het ouderschap
In 2009, niet toevallig op mijn verjaardag, schreef ik de eerste regels van wat al snel uit de hand liep tot een roman. Het idee plus een flink deel van de plot dank ik aan Desiree van Woerden, een goede vriendin en collega. Zij raadde me aan iets creatiefs te doen met mijn zoektocht naar de liefde en kinderwens. Leuke uitdaging voor een fantasyschrijver. Ik ging aan de slag en las Desiree geregeld nieuwe hoofdstukken voor. We brainstormden telkens, vaak tot in de kleine uurtjes, over hoe het verhaal het spannendst, meest aantrekkelijk verder kon gaan. Bijzonder leuk om te doen; ik kan het elke auteur aanraden.

Tijdens het schrijven kwam de volgende vraag in me op:
# Hoe zit het tegenwoordig met relaties?

Het verlangen naar  de grote Liefde
Ik ben zeker niet de enige die verlangt naar de grote Liefde. “Ik ook!” hoor ik veel van jullie nu denken, en kijk eens rond op je werk, in je familie en vriendenkring… Verbazend veel mensen zijn tegenwoordig op zoek. Het lijkt veel moeilijker dan vroeger de juiste partner te treffen.

Hoe komt dat? Hebben we te hoge verwachtingen? Of juist te lage? Zijn we te vaak teleurgesteld in de liefde? Weten we niet meer of nog niet wat we precies willen, voor onszelf en met elkaar? Kan allemaal meespelen, maar het verrassende is, het omgekeerde kan óók waar zijn: je zou een fijne relatie juist makkelijker dan vroeger kunnen vinden, dankzij het verdwijnen van oude taboe’s en rolpatronen en de opkomst van sociale media en internet.
Wie had nog maar twintig jaar geleden kunnen verzinnen dat een tekst zoals deze zo gemakkelijk wereldwijd verspreid zou gaan worden?

Bo en de babes
Terug naar Bo en de babes: een moderne vrijgevochten roman over liefde, speelsheid en bewustwording, gekwetste ouders, avontuurlijke pubers en wijze kinderen, genezing en verleiding, in een sfeer van zomerse festivals, sjamanistisch reizen, hooggevoelige perikelen en naturistencampings met veel zwemwater.
Leef mee met vrouwen en mannen van nu, gedreven door hun dromen en soms te heftige passies, verlangend naar heelheid en bevrijding, die als het erop aankomt telkens weer kiezen voor liefde, zorgzaamheid en plezier. Mannen en vrouwen die zomaar in jouw eigen wereld op zouden kunnen duiken, in je praatgroep, workshop, sauna of bed, ja, zelfs als je alter ego.

Bo en de babes zal je kijk op de Liefde geheid veranderen. Je lacht om je eigen teleurstellingen, krijgt steeds helderder wat je dan wel wilt en… je GAAT ervoor!

 

IK, JIJ & JANGO