IK

Foto hoed en blauwe bloesIk, Hein van Elteren, sta steeds meer vol in mijn kracht. In dit leven heb ik op allerlei terreinen al veel gedaan en gerealiseerd, samen met en ook voor talloze anderen, kinderen en volwassenen. Hoe veelkleurig mijn netwerk, vriendenkring en activiteiten ook zijn, ik zie één duidelijke rode draad: door gelukkige omstandigheden kan ik al mijn leven lang de weg van mijn hart volgen, doen wat ik het liefste wil en zelf kiezen met wie, zonder eisen van buiten. Daar ben ik heel dankbaar voor. Tegelijk is het een uitdaging steeds meer te ontdekken wat ik het liefste wil en daar helemaal voor te gaan. Sterker nog: dat is het grote avontuur van mijn leven.

Kinder-Avonturenland?
Niet dat dat pad altijd even simpel is; ik kom mezelf geregeld tegen. Vaak bieden dromen daarbij een oplossing, of ze wijzen me een nieuwe richting. Neem nou die droom op 17 november 1991. Ineens waren Jenny en Ralf in mijn wereld, twee eigen-wijze gevoelige kinderen van zeven. Over hun speciale vriendschap en reizen naar de andere wereld gaat Kleuren in de lucht (Akasha, 1993), mijn tot nu toe succesvolste jeugdboek (ca. 2500 stuks; in 2014 uitverkocht en opnieuw uitgegeven door Boekcoop).

Hoe had ik kunnen verzinnen dat uit die ene droom een compleet project zou groeien, onder de vlag van Kinder-Avonturenland?  (Vandaag de dag kijk ik niet meer zo vreemd op van dromen met grote gevolgen.) Jarenlang organiseerde en verzorgde ik met hart en ziel, gelukkig ook met veel hulp, zomerkampen, creatieve bijeenkomsten en workshops voor kinderen, al dan niet samen met hun ouders, in binnen- en buitenland. Een prachtige tijd, even intens als inspirerend, waar ik trots en dankbaar op terugkijk, ook al is mijn ideale Kinder-Avonturenland er nog niet.

Toch heb ik dit project voor onbepaalde tijd losgelaten, want ik zit nu midden in een nog veel groter avontuur. Lees rustig verder over JOU en JANGO als je wilt 😉